Restauranter verden over har været særligt påvirkede af den verdensomspændende pandemi. Det har dog (heldigvis) ikke forhindret os mennesker i at spise mad, og udvikle nye vaner og food trends. 

Derfor har vi samlet en liste over de mest populære madtrends i 2021, så du kan holde dig opdateret på alle de nye madtrends, der har været i løbet af året. Opgørelsen er baseret på en analyse, vi har foretaget af Google Trends.

Street food

Street food har længe været et populært emne, hvad angår mad. Der er nemlig noget hyggeligt og ejendommeligt over at bestille et lækkert måltid fra en stander eller madbil. Det er også typisk noget eksotisk og spændende mad fra andre dele af verden, som man finder ved en street food forhandler. 

Men der er naturligvis forskellige slags street food at vælge imellem. Ifølge Google Trends har de 3 mest populære street food varianter i løbet af 2021 har været:

Det thailandske køkken

Det thailandske køkken har set en kraftig vækst i søgninger i løbet af 2021. Mon det er, fordi vi har drømt os væk til mere eventyrlige himmelstrøg, mens pandemien har raset?

Hvorom alting er, har en af de mere populære retter i denne forbindelse været pad thai og pad thai sauce især. Sidder du og bliver lidt lækkersulten efter en god pad thai, eller anden thailandsk mad, kan du tjekke vores thailandske restauranter ud her.

Burger

Burger er ligeledes en søgning, som har været særligt populær under paraplybegrebet street food. Burger er også et dejligt og lækkert måltid, hvilket tydeligt kan mærkes på de mange nye burger-”joints”, der popper op i det danske land. 

Hvis du selv nu er kommet i humør til en lækker burger, kan vi anbefale at tjekke vores burgerrestauranter ud her.

Taco

Google Trends viser også en kraftig vækst i søgninger på “Taco” i relation til street food. Tacos er også en dejlig spise, som man kun skal bruge hænderne til at spise. På den måde er det ikke så fancy, men lækkert er det. Og i forhold til street food er fingerspise også at foretrække, da man hermed kan spise det på farten eller stående ved en stander. 

Du finder en masse lækre tacos hos vores mexicanske restauranter, hvis du nu blev lidt lækkersulten af læsningen.

Gourmet

Gourmet har set en kraftig vækst af søgninger over det seneste år. Vi danskere har længtes efter god og lækker mad lavet af professionelle fagfolk. Denne følelse er kun blevet forstærket, efter Danmark fik scoret første- og andenpladsen over verdens bedste restauranter, ifølge Michelinguiden. Stort tillykke til Noma og Geranium. 

Blandt søgninger for gourmet har der særligt været ét søgeterm, som har været fremtrædende i 2021: nemlig gourmet pizza.

Gourmet pizza

Ifølge Google Trends har der været en massiv vækst i søgninger på pizza relateret til gourmet. Det er en gastronomisk trend, som blandt andet bannerføres af restauranter såsom Gorm’s, der gerne vil tilbyde deres kunder oplevelsen af pizza på et højere niveau. 

Vi er nemlig alle bekendte med de klassiske pizzaer fra det lokale pizzeria. Den nye trend er således at tage pizzaen til næste niveau med ingredienser af højeste kvalitet og brug af klassisk udstyr såsom stenovn. 

Det er ikke overraskende, at pizza har været en madtrend i løbet af 2021. Det er nemlig altid populært at bestille pizza. Det nye er dog, at vi ser en stigning i interessen for gourmet pizza, hvilket vi kun kan byde velkommen her hos Takeout, fordi vi netop samarbejder med nogle af landets bedste gourmet pizzeriaer

Find dit næste måltid med Takeout

Efter denne gennemlæsning af populære food trends i 2021 er din sult med garanti blevet pirret. Og bare rolig, vi har dig. Uanset om du befinder dig i København, Aarhus, Aalborg eller noget helt fjerde, kan du bestille et lækkert måltid gennem Takeout. Velbekommen.

You may also like...

Populære Artikler...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *