Sushi er blevet ufatteligt populært de sidste mange år, og derfor kan man finde utrolig meget god sushi i København. Hos Takeout har vi samlet det bedste sushi København har at byde på, og samtidig fundet steder, som også tit har gode tilbud på sushi. 

Derfor vil vi i dette blogindlæg kort introducere sushiens historie samt guide dig til det bedste sushi i København. Du kan bestille sushi som take away her, eller udforske nogle af vores mange andre muligheder i København her.

Kort om sushi

Sushi er, som mange nok ved, retter af udskåret rå skaldyr og fisk, samt marinerede ris. Det er svært 100% at tilskrive én bestemt nation æren for den populære spise. Helt sikkert er det, at den stammer fra Asien. Det er til gengæld lidt usikkert, hvorvidt Kina eller Japan kan tilskrives æren.

Oprindeligt var sushi en konserveringsmetode, når folk i det gamle Asien skulle konservere rå fisk. Metoden gik ud på, at man pressede den friske fisk mellem et lag af salt og ris. Derefter lå fisken og gærede helt op imod et år. Herefter blev risen kasseret, inden den konserverede fisk kunne spises. Denne oprindelige metode kaldes for ‘narezushi’.

Den sushi som vi kender i dag opstod langt senere. I begyndelsen af 1800-tallet fik en japansk gade-kok en smart idé. Han videreudviklede den oprindelige ‘narezushi’, og lavede en variant, som var langt hurtigere og nemmere at lave. Hanaya Yohei, som gade-kokken hed, var således den første der fandt på at servere eddikesyltede ris presset sammen i en kugle, og med rå fisk på toppen. Begynder det at lyde bekendt? 

Det blev hurtigt en stor succes i datidens Tokyo og er siden blevet ekstremt populært, selvom det først begyndte at komme til vesten for alvor i løbet af 1980’erne. Første gang man kunne få sushi i København var i 1986, da Hana Kyoto åbnede som den første danske sushi-restaurant nogensinde.

Den bedste sushi i København

Meget er siden sket, og i dag er der rigtig mange, der serverer sushi i København. Som forbruger kan det være svært at skelne skidt fra kanel. Derfor har vi gjort det hårde arbejde for dig.

Her på Takeout kan du finde det bedste sushi i København fra nogle af landets største og mest anerkendte kæder. 

LETZ SUSHI

LETZ SUSHI er en af de helt store spillere, når det kommer til sushi i København, og resten af landet for den sags skyld. Den anerkendte kæde har over 20 restauranter fordelt over hele landet, men langt størstedelen ligger i hovedstadsområdet. Derfor er de oplagte at kigge imod, når man har lyst noget af det bedste sushi i København.

Udover at være kendt for sushi af høj kvalitet, er LETZ SUSHI også kendt for deres arbejde med at servere så bæredygtig sushi som muligt. Derfor serverer de udelukkende MSC-og ASC-certificeret fisk og skaldyr, og deres ris er økologiske og langt overvejende dyrket på smeltevand fra de italienske alper. 

Karma Sushi

Når man søger efter den bedste sushi i København, er Karma Sushi heller ikke til at komme udenom. Siden 2007 har de forkælet os med lækker sushi af høj kvalitet. 

Karma Sushi er bl.a. kendt for inddrage elementer fra det nordiske køkken i deres produktion af sushi. Det resulterer i nogle unikke sushi-ruller, hvor smagsoplevelsen er helt genial. Prøv f.eks. deres Cloudy Rainbow med surimi og agurk samt vinaigrette af dehydreret tomat, syltet wasabi og forårsløg, der er flammegrillet med jomfruhummer-creme og teriyaki-sirup og toppet med laks, tun og avocado.

Meget bedre bliver det ikke, når vi taler om sushi i København.

Sticks’n’Sushi

Sticks’n’Sushi tilbyder ligeledes noget af det bedste sushi i København. Deres lækre og luksuriøse menuer både smager lækkert og ser drøngodt ud. Sticks’n’Sushi var en af de første sushi-restauranter i København, så de ved virkelig, hvad det handler om, når man skal lave den bedste sushi.

Det er ikke uden grund, at kæden har opretholdt sin popularitet i over 20 år. Med sans for detaljer, og en altid tårnhøj kvalitet, serverer kæden fantastisk god sushi og enormt lækre sticks, som tiltaler foodies i alle aldre. 

Bedste sushi tilbud i København – Med afhentning eller levering til døren

Hos Takeout finder du altid de bedste sushi tilbud i København, fra de allerbedste restauranter. Når du bestiller sushi i København via Takeout, bestemmer du helt selv, om du vil afhente, eller  om vi skal sørge for hurtig og effektiv levering til din ønskede destination.

Ligegyldigt hvad du vælger, kan vi garantere, at du får noget af det bedste sushi København har at byde på.

You may also like...

Populære Artikler...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *